New Years EHVE

Meest gestelde vragen

Algemene informatie

Datum & tijden
De deuren van New Years EHVE openen op 31 december 2023 om 22:00 uur. Het evenement duurt tot 01:30 uur. We hanteren een vol=vol principe. Vanaf dat moment kun je het terrein pas weer op zodra andere bezoekers het terrein verlaten.
Locatie & entree
New Years EHVE zal plaats vinden in het centrum van Eindhoven rondom De Lichttoren en het 18 Septemberplein. Om het evenementen terrein te betreden zijn er 3 verschillende ingangen: Entree Noord (Bosdijktunnel) (ook een mindervalide entree), entree Oost (18 Septemberplein) en entree West (Mathildelaan).
Wat is de minimum leeftijd?
Het evenement is toegankelijk voor alle leeftijden. Laten we met zijn allen samenkomen om het nieuwe begin te vieren.
Mag ik zelf vuurwerk meenemen?
Met uitzondering van sterretjes, is het verboden vuurwerk mee te nemen naar het evenement. Er geldt een algeheel vuurwerkverbod in Eindhoven. Als je in het bezit bent van vuurwerk zal de toegang tot het evenement worden geweigerd. New Years EHVE heeft een prachtige show voorbereid, zo heb je ook geen eigen vuurwerk nodig voor een mooi spektakel.
Is er een visitatie & tassencontrole?
Voordat je het evenementen terrein betreedt zal er een tassen controle en visitatie plaatsvinden. Voorwerpen die het evenementen terrein niet op mogen zijn onder andere: vuurwerk van alle categorieën, deodorant (kleine deo rollers zijn wel toegestaan), selfiesticks, eten & drinken en paraplus. Let op! De beveiliging kan, op basis van de veiligheid, te allen tijde besluiten of een specifiek voorwerp wel of niet mee naar binnen mag.
Wat houdt Zero-tolerance in?
New Years EHVE hanteert een zero-tolerance beleid. Er wordt streng gecontroleerd op het gebruik, bezit of verhandelen van hard en/of softdrugs. Bij constatering van het bezit hiervan, ongeacht de hoeveelheid, wordt de toegang tot het evenement ontzegt.
Moet ik in het bezit zijn van een legitimatiebewijs?
Het is wettelijk verplicht om een legitimatiebewijs bij je te dragen vanaf 14 jaar en ouder.
Zijn er lockers aanwezig?
Er zijn geen lockers aanwezig op het evenementen terrein.
Zijn er oordoppen te verkrijgen?
We adviseren altijd om oordopjes in te doen. Dit om te zorgen dat je ook na New Years EHVE nog heerlijk naar muziek kan luisteren zonder ruis in je oren. Let ook vooral op de oren van kinderen, deze zijn op jonge leeftijd extra kwetsbaar.
Mag ik roken op het terrein?
Roken is alleen toegestaan op open terrein. Het is toegestaan om een E-sigaret mee het terrein op te nemen, de vloeistof zal worden gecontroleerd door de beveiliging waarna toegang zal worden verleend. Navullingen voor E-sigaretten zijn niet toegestaan. Er worden geen sigaretten verkocht op het evenementen terrein.
Gevonden voorwerpen
Alle gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven bij de bar, entree of bij de EHBO-post op het evenementen terrein. Na het evenement worden de voorwerpen verzameld bij de gemeente Eindhoven. Deze zijn dan op te halen bij het gemeentehuis gedurende de reguliere openingstijden.
Is New Years EHVE overdekt en verwarmd?
New Years EHVE vindt plaats op het open terrein voor De Lichtoren, op het 18 Septemberplein, de Mathildelaan en de Emmasingel. Het terrein is niet overdekt en ook niet verwarmd.
Kan ik mijn huisdier meenemen naar New Years EHVE?
Helaas is het meenemen van een huisdier niet mogelijk. Omwille van de veiligheid voor zowel bezoekers als voor de dieren zelf helaas niet toestaan.

Food & Drinks

Hoe kan ik mijn drankje afrekenen?
New Years EHVE is pin only! Betalen kan via pinnen aan de bar, er zijn geen kassa’s aanwezig op het terrein. Het is daarom niet mogelijk om cash te betalen. Houd er rekening mee dat er een toeslag systeem voor je plastic beker is. Lees hier meer over onder het kopje toeslagsysteem.
Toeslagsysteem plastic bekers/flesjes
Sinds 1 juli geldt er een plastic toeslag voor wegwerpproducten. Daarnaast wil New Years EHVE graag meewerken aan een duurzame event omgeving. Dit betekent dat je bij je eerste bestelling, eenmalig 50 cent extra betaalt voor het gebruik van een wegwerpproduct(beker/fles). Bij de volgende bestellingen, wordt de toeslag niet in rekening gebracht, mits je het wegwerpproduct retour brengt.
Kan ik een hapje eten op het terrein?
Op het terrein van New Years EHVE is geen food te verkrijgen.

Toegankelijkheid & gezondheid

Is het terrein toegankelijk voor mindervaliden?
Het evenementen terrein is goed begaanbaar voor mindervaliden. Er is voor bezoekers met een rolstoel een mindervalide deck geregeld op de hoek van de Zara tegen het fietspad aan. Hier is direct zicht op De Lichttoren om de vuurwerk show te aanschouwen. Het mindervalide deck is niet overdekt om zo ongehinderd van de vuurwerkshow te kunnen genieten.
Ik ben afhankelijk van medicatie, mag dit mee naar binnen?
Wanneer je tijdens New Years EHVE gebonden bent aan het innemen van medicijnen, breng dan een doktersvoorschrift of medisch paspoort mee. Geef vervolgens bij de beveiligers bij de ingang aan dat je medicatie bij je hebt. De beveiliging zal op basis van je doktersverklaring of medisch paspoort bepalen of je medicatie is toegestaan. Indien nodig kan de medicatie opgeslagen of afgekoeld worden bij de EHBO. Als de hoeveelheid medicijnen die je bij je hebt, het doktersvoorschrift overschrijdt, kan deze door de beveiliging worden ingenomen.
Ik voel me niet lekker, wat kan ik het beste doen?
New Years EHVE wordt jouw moment! Geniet van het vuurwerk, de muziek en de drank maar let wel op jezelf en op elkaar. Wanneer je jezelf niet goed voelt, geef dit dan aan bij een vriend of vriendin. Er is een EHBO-post aanwezig op het evenemententerrein. Deze bevindt zich in de Piazza. Voor meer informatie over hoe jij veilig uit je dak kan gaan check: http://celebratesafe.nl

Vervoer & parkeren

Kan ik bij het event komen met het openbaar vervoer?
Het openbaar vervoer ligt stil vanaf 31 december 20:00 uur t/m 1 januari 08:00 uur in de ochtend. Het is dus niet mogelijk om na 20:00 uur met het openbaar vervoer naar Eindhoven centrum te komen.
Waar kan ik mijn auto parkeren?
Het is mogelijk om met de auto naar New Years EHVE te komen. Onderstaande parkeergarages en parkeerplaatsen hebben op 31 december, in verband met het evenement, aangepaste openingstijden. Q-Park Mathildelaan (vanaf 18:00u alleen uitrijden mogelijk), Q-Park Witte Dame (vanaf 18:00u alleen uitrijden mogelijk), Parkeerplaats ‘t Eindje en Parkeerplaats Stationsplein (gesloten vanaf 08:00u).
Waar kan ik mijn fiets parkeren?
Kom je op de fiets naar New Years EHVE dan kun je de fiets parkeren bij onderstaande (tijdelijke) locaties. Het parkeren van je fiets is op eigen risico. Let op dat jij je fiets weer verwijdert voor 1 januari 08:00u. Alle fietsen die na 08:00u nog op de tijdelijke fietsenstallingen staan worden door de gemeente verplaatst naar de opslag. De volgende fietsenstallingen zijn beschikbaar: Tijdelijke fietsparkeerplaats Stationsplein, Tijdelijke fietsparkeerplaats ‘t eindje en de vaste fietsparkeerplaats van het PSV-stadion. Let op! de fietskelder onder het 18 Septemberplein zal gesloten zijn vanaf 31 december 18:00 uur tot 1 januari 08:00 uur.
Zijn er invalide parkeerplaatsen beschikbaar?
Indien je in het bezit bent van een mindervalide parkeerkaart, dan kun je parkeren op de daarvoor bestemde invalide parkeerplaatsen op de vaste parkeergelegenheden.
Zijn er speciale taxistandplaatsen?
De dichtstbijzijnde taxistandplaats bevindt zich op Eindhoven Centraal Station.

New Years EHVE Livestream

Live stream op TV
Het hele New Years EHVE evenement zal live worden uitgezonden op de TV-zender van Studio 040. We zien jullie natuurlijk graag op het evenementen terrein maar vanuit huis kun je ook zeker meegenieten van het spektakel.

Contact

Contactgegevens organisatie
Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje met je vraag naar: info@newyearsehve.nl.
Pers/media aanvragen
We willen alle fotografen, cameramannen en journalisten die op New Years EHVE professioneel beeldmateriaal willen schieten vragen om contact op te nemen met onze pr-afdeling. Stuur een officiële persaanvraag naar: info@newyearsehve.nl ter attentie van ‘PR- afdeling’.